About

Hans MullerHans Muller (1956)
Beeldend kunstenaar/componist

Sinds de afronding van mijn studie aan de afdeling VAV (Voorheen Audio-Visueel) van de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam, in 1988, ben ik actief in diverse kunstdisciplines:
– Kunst: kunst in het publieke domein, autonome geluidskunst, lichtkunst en sculptuur
– Muziek: autonome compositie, filmmuziek, muziektheater en singer/songwriter
– Theater: regieassistentie, theatermuziek, spel, vormgeving en eindregie muziektheater
– Film: filmmaker, scenarist

Na het winnen van Gerrit Rietveld Academie prijs in 1988 heb ik vanaf dat jaar tot 1992 bij het theatergezelschap van Eric de Volder in Gent, België gewerkt als regieassistent en huiscomponist. In het theaterjaarboek van 1989 werd mijn muziek voor de voorstelling ‘Achiel de Baere’ in de regie van Eric de Volder genomineerd voor de beste theatermuziek 1989.

Vanaf 1994 ben ik mij meer gaan toeleggen op kunst in het publieke domein. De kunsttoepassing voor de tunnel onder de A4 bij Leidschendam kreeg in 1998 een buitengewoon eervolle vermelding bij de Designprijs Rotterdam (i.s.m. Zwarts & Jansma Architecten). In 2003 won het ontwerp voor de verhalentafel in het Twiskehuis te Amsterdam-Noord de ICT-award ‘Beste in de Buurt’ (i.s.m. WAAG Society).

Daarnaast ben ik actief gebleven op het gebied van autonome geluidkunst. Sinds 2003 ben ik de vaste componist van de filmmuziek voor de films van de experimentele animatiefilmer José Vonk. En sinds 1991 ben ik tevens werkzaam als docent geluid & autonome kunst aan de afdeling VAV van de Gerrit Rietveld Academie.

Volledig CV hier als pdf te downloaden.